TÁRKI-TUDOK
  Keresés  
      

Európai unió


Nemzeti Jelentés az Oktatás és Képzés 2010 munkaprogram hazai megvalósításáról- 2009

A projekt célja egy olyan időközi Nemzeti Jelentés összeállítása volt, amely az európai uniós szempontok figyelembevételével, a Bizottság által kiadott szempontsort felhasználva, a magyarországi fejlesztési irányokra és eredményekre helyezi a hangsúlyt. A munka során elkészült egy 20 oldalas változat magyar nyelven, amely a megkívánt formában közvetíti az Unió számára az eddig elért hazai eredményeket. A minisztérium jóváhagyása után elkészült ennek az angol nyelvű fordítása is. Ezen felül született a hazai szakmapolitika számára egy kb. 60 oldalas magyar nyelvű változat, amely részletesen kifejtve tartalmazza azokat a témákat, amelyek az uniós guideline-ban szerepelnek. Az egyes fejezetei kitérnek a főbb szakmapolitikai irányvonalakra, a kiemelendő hazai intézkedésekre, a zajló folyamatokra, a nehézségekre, akadályokra és a további fejlesztésre váró területekre, valamint az „Oktatás és képzés 2010” folyamat promóciójára is és a kulcskompetenciák területén történt változásokra is. A 60 oldalas jelentésből a Tempus Közalapítvány kiadványt is készített, amely itt érhető el.

A Nemzeti Jelentés magyar nyelven itt érhető el.


vissza  


hírek

Új Kreatív Partnerség könyv

Megjelent 2018 júniusában a pécsi Kreatív Partnerség matematika pilot programjának és beválásának ismertetése egy gyönyörű könyvben. A kötet különlegessége, hogy a programban az osztályteremben a pedagógusokkal együttműködő művészeket és műveiket is meg lehet ismerni. Ajánljuk mindenkinek szeretettel!


Kreatív Partnerség a Ludwig Múzeumban

A Ludwig múzeumban Közös ügyeink – Együttműködésen alapuló művészeti projektek címmel egy kiállítás nyílt, ami március 18-ig látogatható ingyenesen. A kiállítás egy négyéves nemzetközi program (CAPP – Collaborative Arts Partnership Programme) eredményeit mutatja be a közönségnek, melynek célja, hogy megismertesse a művészekkel az együttműködésen alapuló művészeti gyakorlatot, és támogasson olyan, különféle közösségek bevonásával megvalósuló projekteket, amelyek hatékony megoldást keresnek egy-egy aktuális társadalmi problémára.

média-jelenlét

A kreatív partnerség programról írtak a Marie Claire-ben

A cikk itt olvasható.


A drog és az iskola felelőssége

A szegregátumban élő általános iskolások drogfogyasztását felmérő kutatásunk eredményeit foglalja össze egy bizonyos aspektusból Lannert Judit Tanulópénz blogjának új bejegyzése, ami a Kölöknet oldalon is olvasható.


Nem a tehetséggondozást kellene sulykolni

Lannert Judit az Új Egyenlőségben beszélt a magyar közoktatás gondjairól.


  1035 Budapest, Vihar utca 18. telefon: (+36 1) 887 4851, info@t-tudok.hu