TÁRKI-TUDOK
  Keresés  
      

Konferencia-részvétel


Családok a gazdasági válságban - Families in the crisis - Finding work-life balance in difficult economic context

 
COFACE - KMOP nemzetközi konferencia
 
2014. április 28-29-én került megrendezésre Athénban, a COFACE szervezésében, a görög EU elnökség keretében a Családok a gazdasági válságban című nemzetközi konferencia. A rendezvényt Andor László az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosa nyitotta meg, majd több európai és világszervezet vezetője, szakértője tartott előadást a témában.
 
A gazdasági válság nőkre gyakorolt hatása: egészség és foglalkoztatottság (The impact of the crisis on women: health and employment) szekcióban hangzott el Németh Szilvia előadása, a Hátrányos helyzetű nők, roma édesanyák túlélési technikái és jövőbeli kilátásai (Survival techniques and future perspectives of socially disadvantaged women, particularly Roma mothers) címmel.
 
 
Az előadásról készült videó elérhető itt:
 
 
A COFACE-KMOP sajtónyilatkozata és a konferencia dokumentációja az alábbi linken érhető el:
 

vissza  


hírek

Új Kreatív Partnerség könyv

Megjelent 2018 júniusában a pécsi Kreatív Partnerség matematika pilot programjának és beválásának ismertetése egy gyönyörű könyvben. A kötet különlegessége, hogy a programban az osztályteremben a pedagógusokkal együttműködő művészeket és műveiket is meg lehet ismerni. Ajánljuk mindenkinek szeretettel!


Kreatív Partnerség a Ludwig Múzeumban

A Ludwig múzeumban Közös ügyeink – Együttműködésen alapuló művészeti projektek címmel egy kiállítás nyílt, ami március 18-ig látogatható ingyenesen. A kiállítás egy négyéves nemzetközi program (CAPP – Collaborative Arts Partnership Programme) eredményeit mutatja be a közönségnek, melynek célja, hogy megismertesse a művészekkel az együttműködésen alapuló művészeti gyakorlatot, és támogasson olyan, különféle közösségek bevonásával megvalósuló projekteket, amelyek hatékony megoldást keresnek egy-egy aktuális társadalmi problémára.

média-jelenlét

A kreatív partnerség programról írtak a Marie Claire-ben

A cikk itt olvasható.


A drog és az iskola felelőssége

A szegregátumban élő általános iskolások drogfogyasztását felmérő kutatásunk eredményeit foglalja össze egy bizonyos aspektusból Lannert Judit Tanulópénz blogjának új bejegyzése, ami a Kölöknet oldalon is olvasható.


Nem a tehetséggondozást kellene sulykolni

Lannert Judit az Új Egyenlőségben beszélt a magyar közoktatás gondjairól.


  1035 Budapest, Vihar utca 18. telefon: (+36 1) 887 4851, info@t-tudok.hu