TÁRKI-TUDOK
  Keresés  
      

Konferencia-részvétel


Hatások és különbségek – kötetbemutató konferencia

2014. május 15-n az Oktatási Hivatal TÁMOP-3.1.8 kiemelt uniós projekt keretében konferenciát rendezett, a Hatások és különbségek című tanulmánykötet bemutatására, amely vezető kutatóműhelyek hazai és nemzetközi mérések adatbázisaira épülő másodelemzéseit tartalmazza. A tanulmányok rámutatnak a magyar közoktatás eredményességét az iskolák, az osztályok és a tanulói motivációk és stratégiák szintjén befolyásoló hatásokra és különbségekre, kiváló példájaként a másodelemzésekben rejlő lehetőségeknek.

A T-Tudok Zrt. tanulmányát a szerzők: Lannert Judit és D. Molnár Éva mutatta be. A kötet,s benne A tanulók matematikai teljesítményét befolyásoló motívumok és stratégiák vizsgálata a 2003-as és 2012-es PISA-mérésekben című tanulmányunk itt elérhető.

vissza  


hírek

Új Kreatív Partnerség könyv

Megjelent 2018 júniusában a pécsi Kreatív Partnerség matematika pilot programjának és beválásának ismertetése egy gyönyörű könyvben. A kötet különlegessége, hogy a programban az osztályteremben a pedagógusokkal együttműködő művészeket és műveiket is meg lehet ismerni. Ajánljuk mindenkinek szeretettel!


Kreatív Partnerség a Ludwig Múzeumban

A Ludwig múzeumban Közös ügyeink – Együttműködésen alapuló művészeti projektek címmel egy kiállítás nyílt, ami március 18-ig látogatható ingyenesen. A kiállítás egy négyéves nemzetközi program (CAPP – Collaborative Arts Partnership Programme) eredményeit mutatja be a közönségnek, melynek célja, hogy megismertesse a művészekkel az együttműködésen alapuló művészeti gyakorlatot, és támogasson olyan, különféle közösségek bevonásával megvalósuló projekteket, amelyek hatékony megoldást keresnek egy-egy aktuális társadalmi problémára.

média-jelenlét

A kreatív partnerség programról írtak a Marie Claire-ben

A cikk itt olvasható.


A drog és az iskola felelőssége

A szegregátumban élő általános iskolások drogfogyasztását felmérő kutatásunk eredményeit foglalja össze egy bizonyos aspektusból Lannert Judit Tanulópénz blogjának új bejegyzése, ami a Kölöknet oldalon is olvasható.


Nem a tehetséggondozást kellene sulykolni

Lannert Judit az Új Egyenlőségben beszélt a magyar közoktatás gondjairól.


  1035 Budapest, Vihar utca 18. telefon: (+36 1) 887 4851, info@t-tudok.hu