TÁRKI-TUDOK
  Keresés  
      

Konferencia-részvétel


Oktatási-képzési együttmőködés az Európai Unióban a magyar EU elnökségre való felkészülés jegyében

Az oktatás és képzés területén folyó együttműködésről a tagállamoknak kétévente jelentést kell készíteniük az Európai Unió számára, amelyben számot adnak az „Oktatás és képzés 2010” EU munkaprogramban meghatározott célok megvalósítása érdekében tett intézkedéseikről, a nemzeti előrehaladásról. A workshop egyik célja a 2009-es magyar nemzeti jelentés ismertetése, megállapításainak bemutatása. Az esemény egyúttal azt a célt is szolgálja, hogy az oktatási-képzési ágazat érdekelt és érintett képviselőivel eszmecserét folytassunk a 2011 első félévi EU Elnökséggel kapcsolatos aktuális kérdésekről, lehetséges elnökségi programról, az ágazat illetékességi körébe tartozó célokról, tartalmi irányokról, prioritásokról és ezek minél hatékonyabb kommunikálásáról.

Időpont: 2009. december 7. 10.00- 14.00
Helyszín: Tempus Közalapítvány, 1093 Lónyay u. 31.

A rendezvényen bemutatásra kerülő Nemzeti Jelentés magyar nyelven itt érhető el.

vissza  


hírek

Új Kreatív Partnerség könyv

Megjelent 2018 júniusában a pécsi Kreatív Partnerség matematika pilot programjának és beválásának ismertetése egy gyönyörű könyvben. A kötet különlegessége, hogy a programban az osztályteremben a pedagógusokkal együttműködő művészeket és műveiket is meg lehet ismerni. Ajánljuk mindenkinek szeretettel!


Kreatív Partnerség a Ludwig Múzeumban

A Ludwig múzeumban Közös ügyeink – Együttműködésen alapuló művészeti projektek címmel egy kiállítás nyílt, ami március 18-ig látogatható ingyenesen. A kiállítás egy négyéves nemzetközi program (CAPP – Collaborative Arts Partnership Programme) eredményeit mutatja be a közönségnek, melynek célja, hogy megismertesse a művészekkel az együttműködésen alapuló művészeti gyakorlatot, és támogasson olyan, különféle közösségek bevonásával megvalósuló projekteket, amelyek hatékony megoldást keresnek egy-egy aktuális társadalmi problémára.

média-jelenlét

A kreatív partnerség programról írtak a Marie Claire-ben

A cikk itt olvasható.


A drog és az iskola felelőssége

A szegregátumban élő általános iskolások drogfogyasztását felmérő kutatásunk eredményeit foglalja össze egy bizonyos aspektusból Lannert Judit Tanulópénz blogjának új bejegyzése, ami a Kölöknet oldalon is olvasható.


Nem a tehetséggondozást kellene sulykolni

Lannert Judit az Új Egyenlőségben beszélt a magyar közoktatás gondjairól.


  1035 Budapest, Vihar utca 18. telefon: (+36 1) 887 4851, info@t-tudok.hu