TÁRKI-TUDOK
  Keresés  
      

Indikátorok


Indikátorfejlesztés 2015

A projekt a már korábban észlelt hiányosságok okait kívánta feltárni, megvizsgálva, hogy a különböző köznevelési ágazati adatgyűjtések során keletkező adatgyűjteményekből hogyan lehet előállítani egy olyan adatvagyont, amely kielégítheti az oktatáspolitika és az oktatásirányítás különböző szintjein dolgozók és kutatók elemzési igényeit, egyúttal biztosítva, hogy az adatbázisokban hosszabb távon is kereshetők legyenek az azonos mutatókhoz szükséges adatok.

A projekt megvalósításában – a témakör jellegének és komplexitásának megfelelően – nemzetközi és hazai tapasztalattal egyaránt rendelkező szakemberek, közöttük statisztikus, adatfejlesztő, adatbázis építő és adatbázis kezelők, elemző közgazdász és oktatáskutató szakemberek működtek együtt, részben olyanok, akik az előző (T-TUDOK és KTI-KRTK konzorcium vezette) projekt megvalósításában is részt vettek, továbbá valamint pályakezdő fiatal kutatók.


A kutatás zárójelentése itt olvasható.

vissza  


hírek

Új Kreatív Partnerség könyv

Megjelent 2018 júniusában a pécsi Kreatív Partnerség matematika pilot programjának és beválásának ismertetése egy gyönyörű könyvben. A kötet különlegessége, hogy a programban az osztályteremben a pedagógusokkal együttműködő művészeket és műveiket is meg lehet ismerni. Ajánljuk mindenkinek szeretettel!


Kreatív Partnerség a Ludwig Múzeumban

A Ludwig múzeumban Közös ügyeink – Együttműködésen alapuló művészeti projektek címmel egy kiállítás nyílt, ami március 18-ig látogatható ingyenesen. A kiállítás egy négyéves nemzetközi program (CAPP – Collaborative Arts Partnership Programme) eredményeit mutatja be a közönségnek, melynek célja, hogy megismertesse a művészekkel az együttműködésen alapuló művészeti gyakorlatot, és támogasson olyan, különféle közösségek bevonásával megvalósuló projekteket, amelyek hatékony megoldást keresnek egy-egy aktuális társadalmi problémára.

média-jelenlét

A kreatív partnerség programról írtak a Marie Claire-ben

A cikk itt olvasható.


A drog és az iskola felelőssége

A szegregátumban élő általános iskolások drogfogyasztását felmérő kutatásunk eredményeit foglalja össze egy bizonyos aspektusból Lannert Judit Tanulópénz blogjának új bejegyzése, ami a Kölöknet oldalon is olvasható.


Nem a tehetséggondozást kellene sulykolni

Lannert Judit az Új Egyenlőségben beszélt a magyar közoktatás gondjairól.


  1035 Budapest, Vihar utca 18. telefon: (+36 1) 887 4851, info@t-tudok.hu