TÁRKI-TUDOK
  Keresés  
      

PISA és OKM másodelemzések


A tanulói teljesítményt befolyásoló motívumok és tanulási stratégiák nemzetközi rendszerszintű mérésekben

Az Oktatási Hivatal megbízásából az ún. Hazai és nemzetközi mérési eredmények feldolgozásán alapuló fejlesztési és oktatáspolitikai célú másodelemzések a TÁMOP-3.1.8-09/1-2010-0004 azonosító számú elnevezésű projekt keretében, 2013. novemberétől 2014. május 15-ig tartó kutatásunk arra kereste a választ, hogy milyen összefüggések találhatók a tanulói motiváció és a tanulói teljesítmény között.

A PISA legfrissebb nemzetközi tanulói teljesítménymérése alapján Magyarország teljesítménye elmarad a korábbi évekétől, különösen a matematika terén tapasztalható szignifikáns romlás.  Vajon mennyire tudható be ez a folyamat a magyar tanulók motiválatlanságának? Erre a fő kérdésre és egyéb kutatási kérdésekre is választ ad a kutatás megtalálható zárótanulmánya,A tanulók matematikai teljesítményét befolyásoló motívumok és stratégiák vizsgálata a PISA 2003 és 2012 nemzetközi rendszerszintű mérésekben címmel, amely a Hatások és különbségek című kötetben, itt megtalálható.

vissza  


hírek

Új Kreatív Partnerség könyv

Megjelent 2018 júniusában a pécsi Kreatív Partnerség matematika pilot programjának és beválásának ismertetése egy gyönyörű könyvben. A kötet különlegessége, hogy a programban az osztályteremben a pedagógusokkal együttműködő művészeket és műveiket is meg lehet ismerni. Ajánljuk mindenkinek szeretettel!


Kreatív Partnerség a Ludwig Múzeumban

A Ludwig múzeumban Közös ügyeink – Együttműködésen alapuló művészeti projektek címmel egy kiállítás nyílt, ami március 18-ig látogatható ingyenesen. A kiállítás egy négyéves nemzetközi program (CAPP – Collaborative Arts Partnership Programme) eredményeit mutatja be a közönségnek, melynek célja, hogy megismertesse a művészekkel az együttműködésen alapuló művészeti gyakorlatot, és támogasson olyan, különféle közösségek bevonásával megvalósuló projekteket, amelyek hatékony megoldást keresnek egy-egy aktuális társadalmi problémára.

média-jelenlét

A kreatív partnerség programról írtak a Marie Claire-ben

A cikk itt olvasható.


A drog és az iskola felelőssége

A szegregátumban élő általános iskolások drogfogyasztását felmérő kutatásunk eredményeit foglalja össze egy bizonyos aspektusból Lannert Judit Tanulópénz blogjának új bejegyzése, ami a Kölöknet oldalon is olvasható.


Nem a tehetséggondozást kellene sulykolni

Lannert Judit az Új Egyenlőségben beszélt a magyar közoktatás gondjairól.


  1035 Budapest, Vihar utca 18. telefon: (+36 1) 887 4851, info@t-tudok.hu