TÁRKI-TUDOK
  Keresés  
      

Monitoring - értékelés


Tanoda típusú intézmények monitoring programja

2012. augusztus – 2013. október 

A Roma Oktatási Alap megbízásából a 2012/2013-as tanévben 19 támogatott tanoda szakmai-pedagógiai munkáját követtük nyomon. A tanodások körében (19 helyszínen) három időpontban történt kompetenciamérés – bemeneti mérés: októberben, időközi mérés februárban, és kimeneti mérés májusban. A kutatási terv alapján a programba bekerült 19 tanoda mindegyikében monitoring-látogatást terveztünk – 7 helyszín esetében ezt a látogatást a T-Tudok munkatársai végezték, melynek tapasztalataira építve alakult ki az a kvalitatív kutatási eszközcsomag, amelynek segítségével a többi tanodában a Roma Oktatási Alap két munkatársa gyűjtött adatokat. A program egy országos workshoppal ért véget, 2013. októberében.

Az eredményeket bemutattuk a 2014. évi Országos Neveléstudományi Konferencián.

A kutatás alapján készült zárótanulmány itt elérhető.

vissza  


hírek

Új Kreatív Partnerség könyv

Megjelent 2018 júniusában a pécsi Kreatív Partnerség matematika pilot programjának és beválásának ismertetése egy gyönyörű könyvben. A kötet különlegessége, hogy a programban az osztályteremben a pedagógusokkal együttműködő művészeket és műveiket is meg lehet ismerni. Ajánljuk mindenkinek szeretettel!


Kreatív Partnerség a Ludwig Múzeumban

A Ludwig múzeumban Közös ügyeink – Együttműködésen alapuló művészeti projektek címmel egy kiállítás nyílt, ami március 18-ig látogatható ingyenesen. A kiállítás egy négyéves nemzetközi program (CAPP – Collaborative Arts Partnership Programme) eredményeit mutatja be a közönségnek, melynek célja, hogy megismertesse a művészekkel az együttműködésen alapuló művészeti gyakorlatot, és támogasson olyan, különféle közösségek bevonásával megvalósuló projekteket, amelyek hatékony megoldást keresnek egy-egy aktuális társadalmi problémára.

média-jelenlét

A kreatív partnerség programról írtak a Marie Claire-ben

A cikk itt olvasható.


A drog és az iskola felelőssége

A szegregátumban élő általános iskolások drogfogyasztását felmérő kutatásunk eredményeit foglalja össze egy bizonyos aspektusból Lannert Judit Tanulópénz blogjának új bejegyzése, ami a Kölöknet oldalon is olvasható.


Nem a tehetséggondozást kellene sulykolni

Lannert Judit az Új Egyenlőségben beszélt a magyar közoktatás gondjairól.


  1035 Budapest, Vihar utca 18. telefon: (+36 1) 887 4851, info@t-tudok.hu